Hjem » Bestyrelsen i uddannelse » Earth science » Ultralyd rensning løsning: Kontrol varme til maksimal rengøring effektivitet

Ultralyd rensning løsning: Kontrol varme til maksimal rengøring effektivitet

Kategori: Earth science • Forfatter: Nicole Blot • Visninger: 20

Som vi lært i high school fysik, spiller varme en fremtrædende rolle i mange fysiske og kemiske processer; og ultralyd rensning processen er ikke nogen undtagelse. Et ultralydsbad renere hovedsagelig fungerer ved generation af ultralyd bølger ved hjælp af en transducer. Denne ultrasound energi overføres til flydende substrat (rengøring løsning), hvor den producerer et væld af mikroskopiske vakuum-fyldt bobler, elevatorer off snavs, grime og andre forurenende stoffer fra enhver metal eller plast objektet placeres i det. Processen kaldes kavitation.

Afhængigt af programmet rengøring, den rengøring løsning, der tilberedes ved at opløse en angivne koncentration af rengøring flydende koncentrat i destilleret eller de-ionized vand, generelt er opvarmet til den krævede temperatur før ultralyd processens begyndelse. Dette har virkningen, forårsager luftbobler fanget i den rengøring løsning at stige til overfladen og undslippe i atmosfæren. Dette øger effektiviteten i ultralydsbad processen. Nogle modeller har en indbygget Degas tilstand, hvor indblandede luften fjernes automatisk.

Vi ville blive tilgivet at antage, at når vi angivet temperaturkontrol til den korrekte værdi, temperaturen af den rengøring løsning vil forblive konstant under hele operationen ultrasound. Hvad vi kan ikke indse, er, at ultrasound bølgerne generere deres egne varme, som rejser løsningen og selve udstyr temperatur. For de fleste rengøring programmer er dette ikke en begrænsning. Dog i tilfælde af kirurgiske instrumenter, for eksempel hvor protein og blod partikler forpligtes til at være fjernet, kunne det være. Dette skyldes, at den anbefalede øvre grænse for temperaturen er 420 Celsius.

Punkt at huske er, når du angiver temperatur knop til en bestemt værdi; Det betyder, at når væsken i brændstofbeholderen når denne temperatur, opvarmning får slukkes. Som tidligere nævnt er fortsat ultralyd bølger til at generere varme i væsken. Hvis du vil løse dette problem, nogle ultralyd rensning mærker, ligesom Elma, give en køling coil, som er fastspændt ind i ultralydsbad renere tanken og er tilsluttet en circulating kølesystem (ledningsvand kan bruges til dette). Køling coil forhindrer overophedning af den rengøring væske.

Fornuft dikterer, at jo mere ensartet den tilgængelige varme er spredt gennem den rengøring løsning, den mere ensartet bliver det endelige resultat. Ensartet dispersion kan opnås ved konstant revolverende væsken i rengøring vandbadet. Også, den omhandlede dækning som del af udstyret bør altid holdes, når enheden opererer. Dette vil reducere vaporization af den rengøring løsning.

I medicinsk, forskning & udvikling laboratorier og teknologi industri er rengøring højtydende et must. Visse mærker, ligesom Elma’s Transsonic Digital bænk øverste serien gør dette muligt gennem brug af specielt er konstrueret og fremstillet spredning fjernlys sandwich transducere. Det giver mulighed for magt forordning fra et lavt på 20%, egnet til blødt materiale, til et toppunkt på 140%. Elmasonic s serien ultralyd rengøringsassistenter nå lignende resultater med en ultrasound-kontrolleret opvarmning-up-funktion. Dette gør, er at aktivere ultrasound med regelmæssige mellemrum under opvarmning processen.

© 2013 Nyhedsartikler - .